Blog

Zondag 3 mei

Allerlei ideeën en oplossingen bedenken mensen met een contactberoep om straks weer aan de slag te kunnen. 

Ik wacht maar gewoon even af wat straks het advies wordt vanuit het rivm… 

Ik  wens jou, beste klant of beste lezer,  een goede gezondheid toe en dat je deze tijd zo goed mogelijk door komt. 

We moeten er maar het beste van maken. Dat doe ik ook. Lekker klussen, lekker met de caravan weg. En me verheugen op de tijd die straks komt als ik het masseren weer volop mag op pakken.  Met feestelijke aanbiedingen en nieuwe (of vernieuwde)  services en massages.  Voor de liefhebbers komt er een aroma-massage met kruidenolie.  De Hammam komt weer terug. En ik heb nog meer in petto..

Voorpret is ook pret! 

Dinsdag 21 april                                                                  

Nog even een pas op de plaats

Het is kappers en massagesalons nog niet toegestaan om na 28 april de deuren weer te openen. Dat is jammer maar in het kader van hetgeen wat er nodig is op dit moment begrijpelijk en noodzakelijk.   De afgelopen weken heb ik niet stil gezeten en dat heeft ook zo zijn vruchten afgeworpen.  Maar toch…..ik mis het masseren en de contacten enorm. De vele app’jes, mailtjes en andere berichten die ik gekregen heb en nog steeds krijg waardeer ik daarom des te meer. Bedankt daarvoor!

Er zijn wel een paar versoepelingen.  De basis scholen gaan weer open. Tandartsen en fysiotherapeuten mogen wel weer open….maar kappers en masseurs nog niet. Waarom is er verschil? De reden is dat tandartsen altijd al beschermende middelen gebruiken (zoals een mondkapje) bij hun werkzaamheden. Er loopt momenteel een onderzoek of beschermende middelen kappers en masseurs ook kunnen helpen in deze tijden. De resultaten van dit onderzoek waren nog niet binnen (die komen pas komende week) en daarom zijn kappers en massagesalons voorlopig nog gesloten tot 21 mei.  Ik verwacht dat bij de volgende besluitronde hier meer duidelijkheid over gaat komen.

In ieder geval zijn de eerste versoepelingen ingezet en dat geeft ook weer hoop!  I

Donderdag 16 april 2020                                                       Hoopvolle geluiden

De afgelopen dagen bereiken mij steeds meer berichten dat er versoepelingen op komst zijn voor kappers en massagesalons. Wellicht wel  onder bepaalde voorwaarden. Dat is begrijpelijk. Iedereen weet: over een paar dagen zullen we gaan horen wat er na 28 april voor veranderingen zullen gaan komen.  Ik reken er nog niet op maar ik hoop uiteraard dat ik dan ook weer de deuren officeel mag openen.  Ik verwacht eigenlijk dat eerst de kinderdagverblijven en scholen weer open mogen.. Maar ook dat is nog maar de vraag…….

We zullen zien! Ik kom in ieder geval weer terug!  Ik kijk er naar uit om jou weer van een van mijn massages te mogen laten genieten!

Zaterdag 11 april 2020                                                          Gluren bij de buren

Deze periode geeft me genoeg tijd om op internet eens de websites van collega masseurs en masseuses te bekijken. Ik was benieuwd hoe zij met deze corona-toestand omgaan. Van de dertig websites die ik bekeken heb was er slechts één die op haar site vermeldt dat haar deuren gewoon nog open zijn. ‘Zolang u van de regering nog naar buiten mag bent u bij mij welkom’ zegt ze.

Op andere websites viel ik ook van de ene verbazing in de andere. Zo kwam ik een masseuse tegen die naast massages ook een instop-service aanbiedt. Die stopt je dus in, in je eigen bed vlak voor het slapen gaan.  Je laat de voordeur op een kiertje staan of geeft deze dame voor de afspraak jouw huissleutel en dan komt zij op de afgesproken avond je huis binnen en vervolgens komt ze je slaapkamer binnen. En dan komt het. Dan gaat ze je lekker instoppen in je eigen bedje. En als je dan vervolgens voldaan in slaap gevallen bent verlaat ze stilletjes je woning.  Je moet maar op het idee komen.

Voorlopig biedt ze vanwege de corona alleen Quarantaine-Knuffelen aan.  Je maakt contact met haar door te beeldbellen met Facetime, Skype etc. en dan zegt ze (zo stel ik me dat dan voor) lieve geruststellende dingen tegen je.  Ik zou, als ik Jeroen Pauw was,  deze dame aan tafel willen hebben. Volgens mij is ze heel òrigineel,  lief en leuk!

Een big smile hier. 

Maandag 6 april 2020                                            

Jongens dat van dat koekjes bakken was natuurlijk een grapje. Ik kreeg al bestellingen binnen…haha.  Ik blijf lekker masseren! De tijd die ik nu heb gebruik ik o.a. ook  om me te verdiepen in (nieuwe) technieken, het gebruik van bepaalde olieën, variaties en andere massagevormen. Op you tube staan vele filmpjes die me inspireren.  Hieronder een voorbeeldje….

Vrijdag 3 april 2020                                                                    

 We houden vol! Als ik de hele kluslijst afgewerkt heb ga ik koekjes bakken en zet ik een kraampje hier neer aan de dijk       Maar wat mis ik het masseren! Mijn handen jeuken.

 

Maandag 30 maart 2020                                           

De mailtjes en berichten die ik krijg vind ik hartverwarmend.  Het is wel even vreemd om ineens zeeën van tijd te hebben.  Wel goed voor allerlei klussen in en om het huis en voor de tuin.  Morgen wordt duidelijk of de maatregelen verlengd zullen gaan worden. Die kans is erg groot. De muren en balken die nog geverfd moeten worden zullen daar blij mee zijn.  Ik heb vooral te doen met de mensen die direct met ziekte en dood te maken hebben op dit moment. En met mensen die meteen in de financiele problemen komen door deze crisis.   Ik kom hier wel doorheen. Ik mis wel de massages en de gezelligheid eromheen.  Maar alles komt goed.

 

 

 

Zaterdag 28 maart 2020                                              Weer open met iets nieuws

 

De sluiting in verband met de corona crisis duurt in ieder geval tot  6 april. Ik hoop daarna weer te kunnen gaan masseren. Ik heb er zin in! Het is mogelijk om alvast afspraak te maken voor na deze datum uiteraard onder voorbehoud.

Ondertussen ben ik me aan het orrienteren op een nieuwe massagevorm. Daarbij ga ik gebruik maken van kruidenolieën.  Wanneer je gemasseerd wordt met een kruidenolie in plaats van met een gewone basis massage-olie ervaar je de massage nog intenser. De huid wordt geprikkeld en verwarmd. De massage is nog effectiever.  Veel klanten vinden een olie met een bepaalde geur niet fijn. Er kan echter altijd een douche na afloop worden genomen.  Binnenkort lees je er op mijn website meer over.

 

 

 

Vrijdag 27 maart 2020

 

Rare tijden

Het zijn rare tijden op dit moment. En veel mensen zullen stress, onrust  en spanning ervaren. En uitgerekend nu is de massagepraktijk  gesloten. In ieder geval tot 6 april.  Voor een masseur gelden uiteraard dezelfde regels  als bijvoorbeeld voor een kapper op dit moment.  Terwijl een massage zoveel  ontspanning en  rust kan terugbrengen in je lijf.  Een digitale massage op afstand aanbieden gaat helaas niet. Maar toch kwam ik op het idee om iedere dag een stukje te gaan schrijven hier op mijn website om een  beetje  “in contact te blijven” in afwachting op betere tijden.

Nu de praktijk gesloten is ben ik veel in de tuin bezig..  Het dak van het kippenhok moest al jaren vervangen worden en de kale plekken in het gras zijn inmiddels gerestaureerd. In de praktijk moeten de kozijnen nog geverfd worden en op andere plekken in huis zijn er ook nog genoeg klusjes te doen.  In een huis uit 1895 hoef je je nooit te vervelen…….

Het is een rare verplichte vakantie . Maar dit geldt natuurlijk  voor heel veel mensen in deze tijd. Gedeelde smart is halve smart.   Het voelt anders dan wanneer je in je eentje in een crisissituatie zit.  Dit draag je met elkaar. 

Je ziet ook dat er veel hartverwarmende acties op touw worden gezet. Er is veel saamhorigheid.  Dingen die altijd heel gewoon waren zijn nu bijzonder.

Eergisteren op woensdag  werden om 19 uur alle klokken in Nederland een kwartier lang geluid. Voor troost en hoop in deze tijden.  Ik heb ook twee klokken hier in de tuin.  Dus we hebben hier op de dijk aan deze actie mee gedaan.  Volgende week woensdag 1 april zal dit weer gebeuren in heel Nederland om 19 uur. En dan doen we ook weer mee.

Ik hoop dat jij gezond blijft en deze tijd zo goed mogelijk doorkomt en we elkaar weer snel zullen zien. 


Klokkentorentje in de tuin.