Aroma

Wat is een Aromamassage?

Een aromamassage is een massage met kruidenolie (een basisolie  waaraan een etherische kruidenolie toegevoegd is).  Een aromamassage heeft een diepere werking dan een massage met basisolie.   Het werkt door op de intensiteit van de massage. En hoe je jezelf na afloopt voelt.    Je ruikt het,  je merkt het en je voelt het !

De Aromamassage is op basis van een total body massage. De lomilomi massage of de ayurvedische massage combineren ook zeer goed met een aromamassage.

Wat betreft de geur van de kruidenolie…de olie en de geur  ervan werken diep op de huid in. Je kunt altijd een douche na afloop nemen!  Maar ik kan je niet met 100 procent zekerheid garanderen dat de geur van deze olie daarna meteen uit je huid  verdwenen is. Wees hierop bedacht.

Als dit je niet laat afschrikken is een aromamassage echt de moeite waard om eens te proberen.

 

Je kunt kiezen uit:

 

 Lavendel

Een van de meest gebruikte oliën vanwege de aangename geur. Maar ook vanwege de ontspannende werking.

Geranium

De geur van geranium doet aan rozen denken. De aangename geur brengt rust bij stress. Deze olie sterkt de geest en brengt deze terug in evenwicht.

Gember

Gemberolie geeft energie en heeft een verwarmend effect. Het maakt de spieren bovendien soepel.

Eucalyptus

Deze olie heeft net als gember een verwarmend effect maar verzacht daarbij ook de luchtwegen.

Pepermunt

Deze olie heeft vooral een verkwikkend effect. Het zorgt bovendien voor meer energie en vitaliteit. Pepermunt heeft ook een verzachtend effect op de luchtwegen en werkt verlichtend bij een opgeblazen gevoel.

Sinaasappel

Werkt opbeurend en ontspannend tegelijk en  zorgt bovendien voor een goede nachtrust.

Rozemarijn

Stimuleert het geheugen en bevordert de concentratie. De olie ondersteunt de  bloedcirculatie en maakt de spieren soepel.

Bergamot

Werkt zowel ontspannend als verkwikkend. De geur van Bergamot maakt de geest fris. Het kruid werkt goed tegen stress en helpt bij slaapproblemen.